Składniki:
- 50 dag karkówki,
- 30 dag fileta z kurczaka,
- 20 dag wątróbki drobiowej,
- 50 dag pieczarek,
- 2 kostki rosołowe,
- 1 cebula,
- 1 kostka margaryny,
- 5 liści laurowych,
- sól,
- pieprz.
Wykonanie:
Mięso i cebulę pokroić w kostkę. Podsmażyć na połowie margaryny. Dodać liść laurowy. Gdy mięso zacznie się rumienić, dodać wątróbkę i pieczarki - smażyć około 10 minut. Następnie dołożyć kostki rosołowe i wlać 1/2 litra wrzącej wody. Dusić mięso do miękkości, wyjąć liść.
Gdy mięso przestygnie, zmiksować, dodać sól, pieprz, resztę margaryny rozgrzać i wlać do masy, wymieszać. Całość przełożyć do formy i wstawić do lodówki na kilka godzin.
Szukasz innych przepisów? Zajrzyj tutaj
Aktualnych informacji z Ostrzeszowa i powiatu ostrzeszowskiego szukaj zawsze na stronie www.ostrzeszow.naszemiasto.pl
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?