Składniki
Biszkopt:
- 16 jajek,
- 1 ľ szklanki cukru,
- mąka ziemniaczana,
- mąka tortowa,
- 3 łyżeczki proszku do pieczenia;
Krem:
- 0,5 kg masła,
- 0,75 kg margaryny Palma,
- 8 jajek,
- 1 szklanka cukru,
- 3 cukry wanilinowe,
- 0,1 l spirytusu,
- owoce.
Poncz:
- sok z brzoskwiń,
- cytryny oraz spirytus od kremu.
Sposób przygotowania
Białka jaj ubijamy z cukrem na sztywno. Dodajemy żółtka, przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Całość wylewamy na blachę. Pieczemy w 175 st. C przez 45-50 minut. Krem: tłuszcz ucieramy. Dodajemy ubite jajka z cukrem i cukrem waniliowym, połowę spirytusu. Z biszkoptu formujemy barana, nasączamy ponczem, a następnie przekładamy kremem i owocami.
Szukasz innych przepisów? Zajrzyj tutaj
Aktualnych informacji z Krotoszyna i powiatu krotoszyńskiego szukaj zawsze na stronie www.krotoszyn.naszemiasto.pl
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?