Startuje jesienna edycja Restaurant Week. Te restauracje MUSISZ odwiedzić!

Artykuł sponsorowany RESTAURANT CLUB
Po trzech rekordowych edycjach powraca najpopularniejsze wydarzenie kulinarne w Polsce – Restaurant Week! Rezerwacje na Festiwal popisowych menu w najlepszych restauracjach właśnie wystartowały pod hasłem #FoodSmellsGood! Rozbudzające zmysły, pachnące kompozycje trzydaniowego menu i cocktail dostępne są w festiwalowej cenie od 69 zł w niemal 400 najlepszych restauracjach w Polsce. Rezerwacje trwają wyłącznie na https://RestaurantWeek.pl/. Zapewnij sobie dostęp do najlepszych stolików i odkryj restauracje, które uwiodą Twoje zmysły.

#FoodSmellsGood - pachnie dobrym jedzeniem!

Czas na edycję, gdzie na pierwszym planie staje zmysł węchu. Słodkie nuty wanilii, krzykliwy zapach świeżej mięty, delikatna woń pieczonej ryby - każdy z tych aromatów ma swoją opowieść. I o tym właśnie będzie najbliższa edycja Restaurant Weeka - #FoodSmellsGood!

Blisko 400 znakomitych restauracji, znanych z wyjątkowej kuchni, przeniesie wszystkich Gości zarówno w dalekie zakątki świata gdzie aromaty przyprawiają o zawrót głowy, ale też do domów naszych babć i rodziców, dzięki którym zapach powoduje nostalgiczne powroty do najpiękniejszych momentów dzieciństwa. Koniecznie sprawdźcie menu tej edycji i przygotujcie się na najbardziej pachnącą edycję Festiwalu! - zaznacza Marcin Wawrzeń, Dyrektor Festiwalu.

Festiwalowe menu obejmuje nie tylko autorskie, trzydaniowe menu spoza karty. W ramach rezerwacji każdy Gość Festiwalu otrzyma w prezencie festiwalowy cocktail: do wyboru Martini Fiero & Kinley Tonic Water dla pełnoletnich Gości, wersja ~0% - Martini Vibrante & Kinley Tonic Water lub moktajl Kinley Elderflower Zero Cukru. Co więcej – tegoroczni Partnerzy Festiwalu zadbali o dodatkowe dopieszczenie Gości. Dokonując rezerwacji, można dodać do zamówienia m.in. Coca-Cola Zero Cukru czy Herbatę Festiwalu - Lipton, w wersji regularnej lub sezonowej.

Szukasz podpowiedzi gdzie wybrać się na Festiwal? Oto kilka tegorocznych restauracyjnych perełek.

Wejdźcie “Do Środka”, by poczuć, jak pachnie Kraj Kwitnącej Wiśni

Startuje jesienna edycja Restaurant Week. Te restauracje MUSISZ odwiedzić!

Restauracja “Do Środka” zachwyci wszystkich entuzjastów orientu. Znajduje się w centrum malowniczej Śródki z widokiem na słynny mural ,,którym zachwycił się cały świat”. A czym zachwyci Chef Kuchni Piotr Sagan? M.in. pachnącym kolendrą mapo tofu z grzybami shitake, aromatycznym bulionem z kaczki z makaronem i półkulą czekoladową z liczi i migdałami. Wejdźcie “Do Środka” i dajcie się porwać najpiękniejszym zapachom orientu, zanim ubiegną Was inni!

„OT.Warta” zdecydowanie odwiedzenia warta, choćby dla tego deseru

Startuje jesienna edycja Restaurant Week. Te restauracje MUSISZ odwiedzić!

Piękna, zielona okolica zaraz przy rzece, nowoczesne wnętrze i niecodzienne menu. Po swoim ogromnym sukcesie w poprzedniej edycji, OT.Warta ponownie dołącza do Restaurant Week i serwuje niebanalne dania w pięknym otoczeniu natury. Ceviche z kalmara, kurki, palone masło oraz czekolada z wędzoną solą czekać tam na Was będą aż do 12 listopada. Zarezerwujcie najlepszy stolik, wybierzcie się na długi spacer wzdłuż rzeki i zwieńczcie go festiwalową kolacją w OT.Warta. Bo warto!

Dajcie zaskoczyć się „Sushi Home Swarzędz” i poznajcie Ich limitowane rolki

Startuje jesienna edycja Restaurant Week. Te restauracje MUSISZ odwiedzić!

Pierwszy raz w historii Festiwalu mamy przyjemność zaprosić Was do wyjątkowego, azjatyckiego miejsca w Swarzędzu pod Poznaniem. W specjalnym, limitowanym menu znajdziecie teraz boczniaki w panko, ceviche z łososia czy piękne, bogate rolki wypełnione tatarem, awokado, kimchi i innymi dobrociami. A co na deser? Lawendowa Panna Cotta! Macie już wybrany termin wizyty?

„Kuchnia&Mech” po raz pierwszy, po raz drugi… zarezerwowane!
Mamy Meksyk w Polsce! A to za sprawą obecności meksykańskiej tostady w festiwalowym menu, debiutującej w Festiwalu Restauracji, Kuchnia&Mech. Podpieczona, marynowana dynia, zielony ogórek, mango, pikantna salsa, czerwona cebula i kolendra, starannie ułożone na kukurydzianej tortilli, zachwycają świeżością, intensywnością i niepowtarzalnym smakiem całej kompozycji. Koniecznie dajcie szansę tej i innym pozycjom z tej urokliwej Restauracji w samym sercu Poznania. Zdecydowanie warto!

Rezerwacje: https://RestaurantWeek.pl

Rezerwuj już dziś!
Termin Festiwalu: 4 października – 12 listopada 2023
Kontakt: [email protected]

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski