18+

Treść tylko dla pełnoletnich

Kolejna strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich. Jeśli chcesz do niej dotrzeć, wybierz niżej odpowiedni przycisk!

Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Szynka faszerowana kremem chrzanowym

Jolanta Perz-Straga
Prezentujemy przepis na szynkę faszerowaną. Jego autorem jest Jolanta Perz-Straga.

Składniki:

  • 12 plastrów szynki gotowanej
  • 6 jajek
  • 2 łyżki kremu dijonnaise Maille
  • 2 łyżeczki chrzanu
  • 1/2 pęczku szczypiorku
  • 1 pomidor
  • kiełki rzodkiewki do dekoracji
  • 12 szt. długiego, cienkiego szczypiorku
  • sól morska do smaku
  • pieprz kolorowy świeżo mielony

Przygotowanie:
Szczypiorek drobno siekamy. Jajka gotujemy na twardo 8 minut od zgotowania, studzimy. Do misy robota przekładamy obrane jajka i miksujemy, dodajemy 2 łyżki kremu dijonnaise, który jest oryginalnym francuskim sosem, który łączy łagodny smak majonezu z wyraźnym smakiem musztardy Dijon, dodajemy również 2 łyżeczki chrzanu ze słoika, posiekany szczypiorek i doprawiamy solą i kolorowym pieprzem wg uznania Mieszamy łyżką. Masę przekładamy do szprycy. Zwijamy 12 plastrów szynki gotowanej w rożki i napełniamy masą, przewiązujemy w połowie szczypiorkiem. Na talerzu układamy rożki szynki i dekorujemy połówkami pomidorów i kiełkami rzodkiewki.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski