Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Wielkanoc: Wesoły stół na święta

Elżbieta Podolska
Na stole wielkanocnym powinno się znaleźć mnóstwo kolorowych warzyw. Tomasz Różański, szef kuchni IBB Andersia Hotel, poleca bardzo proste i łatwe w przygotowaniu.

Składniki dla 1 osoby

  • awokado
  • po 1 łyżeczce soczewicy czerwonej, żółtej i czarnej
  • 30 g oliwek zielonych i czarnych
  • 30 g kiełków słonecznika
  • 10 g parmezanu
  • filet 1 pomidora bez pestek
  • oliwa truflowa

Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl

Przygotowanie
Soczewicę gotujemy, każdy kolor osobno. Awokado kroimy wzdłuż na pół. Usuwamy pestkę, wydrążamy łyżką, nie uszkadzając skórki. Miąższ drobno kroimy. Z pomidora wykrawamy filety i kroimy w kostkę. Wszystkie składniki łączymy, skrapiamy oliwą truflową i wypełniamy wcześniej wydrążoną skórkę awokado. Całość posypujemy startym na płatki parmezanem.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski