Składniki dla 1 osoby
- awokado
- po 1 łyżeczce soczewicy czerwonej, żółtej i czarnej
- 30 g oliwek zielonych i czarnych
- 30 g kiełków słonecznika
- 10 g parmezanu
- filet 1 pomidora bez pestek
- oliwa truflowa
Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl
Przygotowanie
Soczewicę gotujemy, każdy kolor osobno. Awokado kroimy wzdłuż na pół. Usuwamy pestkę, wydrążamy łyżką, nie uszkadzając skórki. Miąższ drobno kroimy. Z pomidora wykrawamy filety i kroimy w kostkę. Wszystkie składniki łączymy, skrapiamy oliwą truflową i wypełniamy wcześniej wydrążoną skórkę awokado. Całość posypujemy startym na płatki parmezanem.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?