Składniki:
- skrzydło indyka lub porcja rosołowa
- 2 marchewki
- pietruszka
- 1 seler
- cebula
- liść laurowy
- ziele angielskie
- sól,
- pieprz,
- papryka
- 4-6 pomidorów świeżych lub puszka pomidorów w całości lub krojonych bez skórki
- śmietana
- masło
- pietruszka,
- bazylia
Przygotowanie:
Przygotować wywar. Mięso zalać wodą, dodać przyprawy i warzywa. Gotować pół godziny. Świeże pomidory obrać ze skórki.
Są dwie szkoły: jedna mówi o tym, że gniazda nasienne psują smak, a inna, że to właśnie tam jest go najwięcej. Ja osobiście nie wyobrażam sobie pomidora bez nasion.
Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl
Obrane pokroić. Rozgrzać na patelni masło, wrzucić pomidory, smażyć przez kilka minut. Pomidory dodać do wywaru. Powinno się wszystko razem zmiksować. Dodać śmietanę, doprawić. Posypać posiekaną świeżą natką pietruszki i bazylii.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?