Składniki:
- 2 słodkie ziemniaki,
- 80 g masła,
- 1 ząbek czosnku,
- przyprawy do smaku,
- metr folii aluminiowej
Sposób przygotowania:
Dokładnie myjemy ziemniaki. Czosnek rozgniatamy ze szczyptą soli. Kroimy każdy ziemniak na pół i osobno wykładamy każdą połówkę na folię aluminiową. Na wierzch kładziemy kosteczkę masła, czosnek oraz przyprawy.
Zawijamy ziemniaki w folię aluminiową. Wstawiamy do rozgrzanego do 220 stopni piekarnika na około godzinę. Upieczone bataty przed podaniem należy utłuc na puree mieszając z czosnkiem i masłem.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?