Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

"Bistro Pyr Pyr Pyr" po Kuchennych Rewolucjach Magdy Gessler! Jaką opinię wyraziła znana restauratorka? Zobacz skrót odcinka

Emilia Ratajczak
Emilia Ratajczak
Kuba i Ania są bardzo zadowoleni z efektów "Kuchennych Rewolucji". Restauratorka bardzo im pomogła.
Kuba i Ania są bardzo zadowoleni z efektów "Kuchennych Rewolucji". Restauratorka bardzo im pomogła. Adam Jastrzębowski
Magda Gessler przyjechała do Poznania w listopadzie. Po czterech tygodniach wróciła do stolicy Wielkopolski by ocenić, jak "Bistro Pyr Pyr Pyr", czyli dawne "Pomylone Gary", przeszły kuchenne rewolucje. Znana restauratorka spędziła w restauracji cztery dni i pomagała Kubie i Ani, by postawić lokal na nogi. Jak przebiegał odcinek? Co powiedziała Magda Gessler? Czy "Bistro Pyr Pyr Pyr" przeszło rewolucję?

Spis treści

Jak wyglądały "Kuchenne rewolucje" w Poznaniu? Zobacz skrót odcinka!

Magda Gessler przyjechała do Poznania w listopadzie ubiegłego roku. Odwiedziła wtedy restaurację "Pomylone Gary", które znajdowały się przy ulicy Głogowskiej 158. Teraz jest tam "Bistro Pyr Pyr Pyr". Pierwszego dnia Magda Gessler nie oceniła źle dań proponowanych przez właścicieli - Kubę i Anię. Jedzenie, oprócz kilku potknięć, było smaczne. Pochwaliła "specjalność zakładu", czyli pyrę z pieca opalanego drewnem.

Zobacz jak wygląda Bistro Pyr Pyr Pyr po Rewolucjach!

Przeszłość Ani i Kuby, brudy w kuchni i królestwo ziemniaka

Drugiego dnia rewolucji właściciele wyszli z inicjatywą i przygotowali dania jeszcze raz - zapiekanka i pizza bardzo smakowały pani Magdzie. Opowiedzieli też znanej restauratorce o tym jak się poznali, ta wypytywała również o ich przeszłość. Właściciele prowadzą razem lokal od dwóch lat, wcześniej mieszkali w Koninie. Oboje mają dzieci z poprzednich związków - Kuba 20-letniego syna, a Ania 15-letnią córkę, którą mogliśmy poznać w programie.

Później pani Magda przeprowadziła inspekcję w kuchni. Największym problemem okazał się bród za lodówką. Jednak pomieszczenie nie było tak zapuszczone jak inne w kuchennych rewolucjach, zdarzały się o wiele gorsze. Pani Magda zwróciła również uwagę na blaszane garnki, które "były złe".

Trzeciego dnia pani Magda pochwaliła całonocne porządki w kuchni, zarządziła, że restauracja "będzie się bronić ziemniakiem". Przedstawiła również rewolucyjne menu, które prezentowało się tak:

  • foccacia z gzikiem (26 zł)
  • pyra z ogniska z wędzoną słoniną, jajkiem, serem gruyere, szczypiorkiem i koperkiem (27 zł)
  • a la strogonow z gęsi na sosie demi glace, kotlet ziemniaczany na musie borowikowym, pieczarki na maśle, kiszona kapusta (59 zł)
  • zupa malowana na talerzu w trzech odsłonach (35 zł)
  • krem dyniowy z serem gruyere (27 zł)
  • szarlotka w zabajone (34 zł)

Kolacja, spalone grzyby i decyzja pani Magdy. "Miło jest uczyć ludzi z prawdziwą pasją"

Ostatniego dnia rewolucji odbyła się kolacja. Zmiany przeszedł również lokal. Kuba i Ania w listopadzie przyznali w rozmowie z "Głosem Wielkopolskim", że są z nich bardzo zadowoleni. Podczas przygotowywania kolacji spaliły się grzyby, Kuba jednak szybko zaradził problemowi i kupił potrzebne produkty. Kolacja się udała, goście byli zachwyceni. Pod koniec pani Magda powiedziała do Ani:

- Rzuciłaś na mnie czar. Mam nadzieję, że na długo.

Zobacz, co właściciele mówili chwilę po rewolucjach: Magda Gessler odmieniła kolejną restaurację w Poznaniu. Pomylone Gary to teraz Bistro Pyr pyr pyr. Oto ceny i menu po Kuchennych rewolucjach

Restauratorka była bardzo zadowolona ze współpracy z właścicielami. Po wyjściu z restauracji powiedziała:

- Miło jest uczyć ludzi z prawdziwą pasją.

Wróciła po 4 tygodniach i na werdykt nie trzeba było długo - wszystkie dania były zachwycające, a rewolucje zdecydowanie się udały.

- Czary mary, hokus pokus - mamy jedną z najlepszych knajp w Poznaniu

- powiedziała po wyjściu z lokalu Magda Gessler.

Właściciele: Nie przyjmujemy rezerwacji do odwołania

Rewolucja ewidentnie się jednak udała, widać to po social mediach restauracji czy ocenach. Na Facebooku jest 35 opinii, a średnia to 5.0, na Google natomiast 226 opinii a ich średnia to 4.8. Właściciele nie kryją swojego zachwytu.

- Kochani bardzo Wam dziękujemy za tyle ciepłych słów! Nie jesteśmy w stanie opisać co czujemy. Zgodnie z zapowiedziami okroiliśmy na najbliższe dni nasze menu

- napisali na Facebooku.

- Emisja była dla nas dość stresującym momentem. Nawet nie wiecie ile dla nas znaczy Wasze wsparcie. Dziękujemy z całego serca

- dodali. Poinformowali, że od piątku, 5 kwietnia, rezerwacji nie przyjmują do odwołania.

Jesteś świadkiem ciekawego wydarzenia? Skontaktuj się z nami! Wyślij informację, zdjęcia lub film na adres: [email protected]

Restauracja Makaronowa w Gnieźnie ma najwyższe oceny w Wielkopolsce (poza Poznaniem) wśród użytkowników Google'a - 4,9 przy ponad 800 opiniach!

Wielkopolska na weekend. Tu zjesz najlepiej poza Poznaniem. ...

Obserwuj nas także na Google News

od 7 lat
Wideo

Ekspresowa pizza z cukinii

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski