Składniki:
- groch (w całości),
- ziemniaki,
- boczek wędzony,
- cebula,
- sól,
- kiszona kapusta.
Sposób przygotowania:
Groch moczymy i zostawiamy na noc w zimnej wodzie. Następnego dnia obieramy ziemniaki i gotujemy w słonej wodzie. Aż do miękkości gotujemy także groch, ale w niewielkiej ilości wody.
Ugotowany groch i ziemniaki łączymy razem poprzez ucieranie. Następnie wytapiamy boczek, dodając cebulę, i osobno gotujemy kapustę. Wszystko podajemy na jednym talerzu.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?