MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Groch z ziemniakami (gmina Margonin)

red
Groch z ziemniakami (gmina Margonin)
Groch z ziemniakami (gmina Margonin) archiwum

Składniki:

  • groch (w całości),
  • ziemniaki,
  • boczek wędzony,
  • cebula,
  • sól,
  • kiszona kapusta.

Sposób przygotowania:
Groch moczymy i zostawiamy na noc w zimnej wodzie. Następnego dnia obieramy ziemniaki i gotujemy w słonej wodzie. Aż do miękkości gotujemy także groch, ale w niewielkiej ilości wody.

Ugotowany groch i ziemniaki łączymy razem poprzez ucieranie. Następnie wytapiamy boczek, dodając cebulę, i osobno gotujemy kapustę. Wszystko podajemy na jednym talerzu.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski