Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Jak to jest zrobione: Co wpływa na smak kawy?

Redakcja
Jak to jest zrobione: Co wpływa na smak kawy?W ciągu doby fabryka jest w stanie wyprodukować nawet 100 ton kawy. Ponieważ kawa zawiera tłuszcze nienasycone i szybko jełczeje musi być szczelnie zamknięta i przechowywana w odpowiedniej wilgotności.
Jak to jest zrobione: Co wpływa na smak kawy?W ciągu doby fabryka jest w stanie wyprodukować nawet 100 ton kawy. Ponieważ kawa zawiera tłuszcze nienasycone i szybko jełczeje musi być szczelnie zamknięta i przechowywana w odpowiedniej wilgotności. Paweł Miecznik
Chociaż z każdej strony jesteśmy zachęcani do wybierania stuprocentowej Arabiki, w rzeczywistości to mieszkanki róznych ziaren pozwalają wydobyć pełnię smaku kawy. Odpowiednie połączenie ziaren z Ugandy, Kolumbii, Peru czy Wietnamu gwarantuje najlepszy bukiet smakowo-aromatyczy, który jest strzeżony jako największa tajemnica każdej palarni.

Na oczatku XVII wieku kawa była dostępna tylko w  miastach potowych. Obecnie w Hamburgu wciąż znajduje sę jedne z głównych europejskich magazynów kawy, jednak jej produkcją zajmują się też Wielkopolanie m.in. w palarni kawy MC Cafe w Swadzimiu.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski