Konkurs z rybą. Poznaj laureatów i ich przepisy

Katarzyna Sklepik
123rf
Przedstawiamy laureatów naszego siódmego kulinarnego konkursu. Od 10 do 17 sierpnia, Czytelnicy przysyłali do redakcji przepisy na dania z rybą. Nasze jury wyróżniło pięć przepisów: za formę, oryginalny przepis i sposób podania.

Laureatem naszego ósmego konkursu została Agnieszka Ciborek. Za przepis na sałatkę z tuńczykiem w sezamie otrzyma sprzęt AGD i książkę kucharską "Polskie smaki" Izabelli Byszewskiej i Grażyny Kurpińskiej.

SAŁATKA Z TUŃCZYKIEM W SEZAMIE - ZOBACZ PRZEPIS

Jury wyróżniło i nagrodziło książkami kucharskimi czterech Czytelników:

  • Jolantę Perz-Stragą za szczupaka faszerowanego

SZCZUPAK FASZEROWANY - ZOBACZ PRZEPIS

  • Ewę Łoszyńską za faszerowaną rybę z ciasta

FASZEROWANA RYBA Z CIASTA - ZOBACZ PRZEPIS

  • Mikołaja Magdziarka za francuski łosoś z sosem miodowo-musztardowym

FRANCUSKI LOSOS Z SOSEM MIODOWO-MUSZTARDOWYM - ZOBACZ PRZEPIS

  • Michała Janiszewskiego za sos z łososiem na zielonym pieprzu

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie