Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Konkurs z rybą. Poznaj laureatów i ich przepisy

Katarzyna Sklepik
123rf
Przedstawiamy laureatów naszego siódmego kulinarnego konkursu. Od 10 do 17 sierpnia, Czytelnicy przysyłali do redakcji przepisy na dania z rybą. Nasze jury wyróżniło pięć przepisów: za formę, oryginalny przepis i sposób podania.

Laureatem naszego ósmego konkursu została Agnieszka Ciborek. Za przepis na sałatkę z tuńczykiem w sezamie otrzyma sprzęt AGD i książkę kucharską "Polskie smaki" Izabelli Byszewskiej i Grażyny Kurpińskiej.

SAŁATKA Z TUŃCZYKIEM W SEZAMIE - ZOBACZ PRZEPIS

Jury wyróżniło i nagrodziło książkami kucharskimi czterech Czytelników:

  • Jolantę Perz-Stragą za szczupaka faszerowanego

SZCZUPAK FASZEROWANY - ZOBACZ PRZEPIS

  • Ewę Łoszyńską za faszerowaną rybę z ciasta

FASZEROWANA RYBA Z CIASTA - ZOBACZ PRZEPIS

  • Mikołaja Magdziarka za francuski łosoś z sosem miodowo-musztardowym

FRANCUSKI LOSOS Z SOSEM MIODOWO-MUSZTARDOWYM - ZOBACZ PRZEPIS

  • Michała Janiszewskiego za sos z łososiem na zielonym pieprzu

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski