Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Kremowa zupa z pietruszki [PRZEPIS]

ELKA
Zupa krem z pietruszki
Zupa krem z pietruszki Paweł Miecznik
Zaskakujący smak popularnego warzywa: pietruszka! Kremowa zupa z pietruszki - zobacz przepis!

Kremowa zupa z pietruszki [PRZEPIS]

Składniki:

  • 600 g pietruszki
  • 450 g jabłka
  • 100 g cebuli
  • 1/3 kostki masła
  • 150 ml śmietany 30%
  • sok z połowy cytryny

Polecamy: Kulinarium, czyli przepisy i porady na GłosWielkopolski.pl

Przygotowanie:
W pierwszej kolejności przesmażamy pietruszkę, jabłko oraz cebulę na maśle. Jak składniki będą już rumiane, podlewamy je rosołem ok. 1,5 l do 2 l, dodajemy śmietanę, cytrynę, pieprz sól do smaku.

Jak składniki będą już miękkie, całość blendujemy, następnie przecedzamy przez sitko. Dekorujemy pieczonym jabłkiem i kremem balsamicznym.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski