Kremowa zupa z pietruszki [PRZEPIS]
Składniki:
- 600 g pietruszki
- 450 g jabłka
- 100 g cebuli
- 1/3 kostki masła
- 150 ml śmietany 30%
- sok z połowy cytryny
Polecamy: Kulinarium, czyli przepisy i porady na GłosWielkopolski.pl
Przygotowanie:
W pierwszej kolejności przesmażamy pietruszkę, jabłko oraz cebulę na maśle. Jak składniki będą już rumiane, podlewamy je rosołem ok. 1,5 l do 2 l, dodajemy śmietanę, cytrynę, pieprz sól do smaku.
Jak składniki będą już miękkie, całość blendujemy, następnie przecedzamy przez sitko. Dekorujemy pieczonym jabłkiem i kremem balsamicznym.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?