Składniki:
- 3 kg ogórków,
- korzeń chrzanu,
- główka czosnku,
- wiązka kopru z nasionami,
- ziele angielskie,
- liść laurowy,
- gorczyca,
Zalewa:
- na pół litra wody - 1 płaska łyżka soli
Sposób przygotowania:
Słoiki myjemy i wyparzamy, a następnie osuszamy. Ogórki dokładnie myjemy. W garnku zagotowujemy wodę z solą. Do słoików układamy ogórki, przekładając je przyprawami i nalewamy wrzącą zalewę. Zakręcamy mocno przykrywkę. Słoiki ustawiamy dnem do góry. Po ostudzeniu oczywiście odwracamy wypełnione słoiki. Na 3 kg ogórków potrzebujemy około 7 słoików o pojemności 750 ml.
Czy technologie niszczą psychikę dzieci?
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na Twitterze!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?