Każdy kto jeszcze nie wie, że gotowanie jest sztuką mógł się o tym przekonać podczas półfinału Kulinarnego Pucharu Polski. Zawody, w których udział wzięło czternaście drużyn, odbyły się podczas targów Polagra 2013 GASTRO.
Polecamy:
Polagra 2013 rozpoczęte! Swoją ofertę prezentuje blisko tysiąc firm
Atmosfera była naprawdę gorąca i to nie tylko w czterech, specjalnie przygotowanych kuchniach. Podczas gdy kucharze uwijali się jak w ukropie, widzowie odpowiadali na pytania dotyczące sposobów przygotowania dań o których nazw nie słyszeli nawet Ci, którzy uważają się za ekspertów. Jednak ten, kto sądziłby, że publiczność nie znała na nie odpowiedzi bardzo by się pomylił. Na ustawionej przed kuchniami trybunie zebrali się, między innymi, uczniowie szkół gastronomicznych, którzy bez problemów odpowiadali na pytania i wygrywali atrakcyjne nagrody.
Zawody zorganizowano w ramach targów Polagra 2013
Całość imprezy dopełniał niepowtarzalny zapach unoszący się znad patelni oraz opowieści o niesamowitych przepisach i przyprawach. Publiczność słuchała z ciekawością gdy jeden z uczestników turnieju przypomniał, że polska kuchnia to nie tylko kotlet schabowy i ziemniaki, ale również wielowiekowa tradycja w której ryby i przyprawy sprowadzane z najdalszych zakątków świata były na porządku dziennym.
Polagra 2013: Ekstremalne gotowanie na targach. Zobaczcie zdjęcia!
NAJNOWSZE INFORMACJE Z POZNANIA I WIELKOPOLSKI: GLOSWIELKOPOLSKI.PL
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?