- Od kilku edycji edukacja smaku najmłodszych staje się coraz ważniejszym elementem festiwalu - mówi Wojciech Lewandowski, producent festiwalu. - Cały czas można zapisywać dzieci na zajęcia i kulinarne zabawy.
W sobotę i niedzielę Katia Roman Trzaska, prowadząca program Litte Chef w Kuchni+ i założycielka szkoły gotowania o tej samej nazwie poprowadzi warsztaty smaku - kulinarne zabawy edukacyjne dla dzieci w wieku 4-8 lat. Dzieci dowiedzą się o tym ile smaków może mieć pomidor, skąd bierze się olej i co to znaczy produkt lokalny.
- Poprzez pyszną zabawę w kuchni dzieci będą mogły poszerzyć kulinarne horyzonty - twierdzi Wojciech Lewandowski. - Warsztaty odbędą się na dziedzińcu Muzeum Archeologicznego.
Wstęp na warsztaty kosztuje 15 zł. Bilety do nabycia w Museum Cafe w godzinach 11 - 20. Rezerwacje: Weronika Śmigielska, tel: 697 883 254, mail: [email protected]
Zajęcia dla najmłodszych na Ogólnopolskim Festiwalu Dobrego Smaku przygotowuje też stowarzyszenie Światowid z Łubowa. W namiocie na starym rynku dzieci zaprojektują opakowania słodkich krówek, dowiedzą się wszystkiego o życiu pszczół i smakach miodu oraz wezmą udział w warsztatach rękodzieła.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?