Podczas II Poznańskiego Biegu Kelnerów, który odbył się w sobotę na Śródce wygrał Tomasz Domagała z restauracji Sphinx Factory z Lubonia. Obronił on tytuł zdobyty w ubiegłym roku. Drugie miejsce zajął Krzysztof Markuszewski także ze Sphinx Factory z Lubonia, a trzeci był Marcin Koepp z Pekin Restaurant.
PRZECZYTAJ TAKŻE:
Śródka: Wyścig kelnerów i bieg na szpilkach [ZDJĘCIA i FILMY]
Jeszcze trudniejsze zadanie czekało panie, bowiem musiały one przebiec dystans Mostu Jordana, ale na... szpilkach. Obcasy musiały być co najmniej 5 centymetrowe. Przed biegiem odbyło się komisyjne mierzenie i okazało się, że jedna z pań biegła nawet na 12 cm szpilkach. Najlepsza okazała się Adrianna Gajek z zajazdu Hetman Kroczyce, która przyjechała specjalnie na "Bieg na szpilkach" aż 400 kilometrów.
- Przeczytałam o biegu w internecie - opowiada pani Agnieszka. - Wyruszyłam w nocy i rano byłam na miejscu. Nie przygotowałam się wcześniej specjalnie. Po prostu odrobina szczęścia.
Drugie miejsce zdobyła Agnieszka Meissner z restauracji Estella w Suchym Lesie, a trzecie przypadło Michalinie Bakier z Cactus Factoria.
Potem odbył się piknik, na którym można było spróbować pieczonych kiełbasek. Już po raz drugi imprezę przygotowała najmniejsza restauracja w Polsce, Vine Bridge i Poznańska Lokalna Organizacja Turystyczna.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?