Przepis na bagietki z pastami od pań z Gorzyc Wielkich

    Przepis na bagietki z pastami od pań z Gorzyc Wielkich

    RED

    Głos Wielkopolski

    Głos Wielkopolski

    Przepis na bagietki z pastami od pań z Gorzyc Wielkich
    1/5
    przejdź do galerii

    Przepis na bagietki z pastami od pań z Gorzyc Wielkich ©archiwum

    Członkinie Koła Gospodyń Wiejskich w Gorzycach Wielkich w gminie Ostrów Wielkopolski zapraszają na bagietki z pastki na dwa sposoby. Prezentują nam przepis na pastę łosiową i mięsną. Czy jeden z nich stanie się Waszym ulubionym!

    Składniki:

    Bagietka z pastą łososiową
    • 150 gr łososia wędzonego na zimno,
    • 8 jajek,
    • 2 łyżki majonezu,
    • szczypta soli i pieprzu
    Sposób przygotowania:
    Wszystkie składniki razem zmiksować blenderem. Bagietkę kroimy na kromki i na każdą nakładamy wcześniej przygotowaną pastę. Dekorujemy świeżym łososiem lub koperkiem.

    Bagietka z pastą mięsną
    Składniki:
    • 1 kg łopatki lub karkówki,
    • 2 cebule,
    • 4 ząbki czosnku,
    • zioła prowansalskie,
    • tymianek,
    • bazylia,
    • sól i pieprz do smaku.
    Sposób przygotowania:
    Mięso pokroić w kawałki włożyć do garnka, dodać resztę składników. Zalać wodą i gotować do miękkości. Po przestudzeniu zblendować. Bagietkę kroimy na kromki i na każdą nakładamy wcześniej przygotowaną pastę.

    Szukasz innych przepisów? Zajrzyj tutaj

    Aktualnych informacji z Ostrowa Wielkopolskiego i powiatu ostrowskiego szukaj zawsze na stronie www.ostrow.naszemiasto.pl

    Najnowsze wiadomości

    Zobacz więcej

    Najczęściej czytane

    Polecamy

    Wideo