Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Przepis na bagietki z pastami od pań z Gorzyc Wielkich

RED
Przepis na bagietki z pastami od pań z Gorzyc Wielkich
Przepis na bagietki z pastami od pań z Gorzyc Wielkich archiwum
Członkinie Koła Gospodyń Wiejskich w Gorzycach Wielkich w gminie Ostrów Wielkopolski zapraszają na bagietki z pastki na dwa sposoby. Prezentują nam przepis na pastę łosiową i mięsną. Czy jeden z nich stanie się Waszym ulubionym!

Składniki:

Bagietka z pastą łososiową

  • 150 gr łososia wędzonego na zimno,
  • 8 jajek,
  • 2 łyżki majonezu,
  • szczypta soli i pieprzu

Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki razem zmiksować blenderem. Bagietkę kroimy na kromki i na każdą nakładamy wcześniej przygotowaną pastę. Dekorujemy świeżym łososiem lub koperkiem.

Bagietka z pastą mięsną
Składniki:

  • 1 kg łopatki lub karkówki,
  • 2 cebule,
  • 4 ząbki czosnku,
  • zioła prowansalskie,
  • tymianek,
  • bazylia,
  • sól i pieprz do smaku.

Sposób przygotowania:
Mięso pokroić w kawałki włożyć do garnka, dodać resztę składników. Zalać wodą i gotować do miękkości. Po przestudzeniu zblendować. Bagietkę kroimy na kromki i na każdą nakładamy wcześniej przygotowaną pastę.

Szukasz innych przepisów? Zajrzyj tutaj

Aktualnych informacji z Ostrowa Wielkopolskiego i powiatu ostrowskiego szukaj zawsze na stronie www.ostrow.naszemiasto.pl

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski