Składniki:
Bagietka z pastą łososiową
- 150 gr łososia wędzonego na zimno,
- 8 jajek,
- 2 łyżki majonezu,
- szczypta soli i pieprzu
Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki razem zmiksować blenderem. Bagietkę kroimy na kromki i na każdą nakładamy wcześniej przygotowaną pastę. Dekorujemy świeżym łososiem lub koperkiem.
Bagietka z pastą mięsną
Składniki:
- 1 kg łopatki lub karkówki,
- 2 cebule,
- 4 ząbki czosnku,
- zioła prowansalskie,
- tymianek,
- bazylia,
- sól i pieprz do smaku.
Sposób przygotowania:
Mięso pokroić w kawałki włożyć do garnka, dodać resztę składników. Zalać wodą i gotować do miękkości. Po przestudzeniu zblendować. Bagietkę kroimy na kromki i na każdą nakładamy wcześniej przygotowaną pastę.
Szukasz innych przepisów? Zajrzyj tutaj
Aktualnych informacji z Ostrowa Wielkopolskiego i powiatu ostrowskiego szukaj zawsze na stronie www.ostrow.naszemiasto.pl
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?