Składniki:
- steki ziemniaki
- sól,
- pieprz
- zioła
- oliwa z oliwek
- borowiki
- masło ziołowe
- 100 ml octu balsamicznego
- tarty parmezan
- cebula
- bakłażan,
- cukinia,
- papryka
Przygotowanie:
STEK: Mięso zalewamy marynatą (olej balsamiczny, sól, pieprz, zioła) i pieczemy na grillu (nagrzanym do 180 stopni) przez 15-20 minut. Będzie średnio wysmażony.
Polecamy: Kulinarium, czyli przepisy i porady na GłosWielkopolski.pl
PIECZONE ZIEMNIACZKI: ziemniaki gotujemy w mundurkach, ugotowane kroimy w cząstki, posypujemy solą, ziołami i pieczemy przez 8 minut w nagrzanym do 180 stopni piekarniku.
SOS Z BOROWIKAMI: Pokrojoną cebulkę podsmażamy na patelni, dodajemy do niej borowiki. Dodajemy sól, przyprawy do smaku i gęstą śmietanę.
GRILLOWANE WARZYWA: Plastry cukinii, bakłażana, por, paprykę kładziemy na suchej patelni, przyprawiamy octem balsamicznym, solą. i pieczemy około minuty. Posypujemy je potem parmezanem i pieczemy w piecu 5-6 minut.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?