Szaszłyki na grilla. Oto najsmaczniejsze przepisy na grillowane szaszłyki. Takich jeszcze nie jadłeś! [06.06.2024]
Grillowany szaszłyk z ryby
Dowolny filet z ryby. Autorka użyła dwa rodzaje z łososia i dorsza, paprykę czerwoną, cebulę - czerwoną i białą, sól. pieprz, majeranek, czosnek w proszku, słodka papryka, olej
Sposób przygotowania
Umyte i osuszone mięso z ryb pokroiłam na odpowiedniej wielkości kawałki. Oprószyłam do smaku wymienionymi przyprawami. Doprawione mięso skropiłam olejem słonecznikowym - wymieszałam. Cebulę pokroiłam w cienkie plasterki, paprykę na kawałki mniej więcej wielkości mięsa rybiego. Warzywa oprószyłam solą. Na patyczki szaszłykowe nadziewałam na przemian : mięso z łososia - cebula - mięso z dorsza - papryka. Gotowe szaszłyki nakryłam folią spożywczą i schowałam na 2 godziny do lodówki by sie smaki przegryzły. Grillowałam nad gorącym żarem na tacce aluminiowej wysmarowanej olejem. Przewracałam co kilka minut z jednej strony na drugą stronę. Gdy ładnie szaszłyki zarumieniły się zdjęłam z grilla. Grillowałam ok 20 min