
Wtedy też poznamy podczas uroczystej gali w hotelu Andersia wyniki głosowania Czytelników naszej gazety. Najlepsza dziesiątka i trzech najlepszych trenerów jest już znanych, ale wciąż nie wiemy, kto zajął które miejsce.
Zobacz też: 100 lat i jeden dzień Lecha Poznań
Wątpliwości zostaną rozwiane w piątek, 29 kwietnia. Fani sportu nie tylko jednak emocjami związanymi z wyborem złotej dziesiątki żyją i stąd nasze zainteresowanie tym, co zaoferuje nam kuchnia poznańskiego hotelu, dobrze znana tym, którzy odwiedzili już jedną ze stu najlepszych restauracji w Polsce, czyli hotelową Flavorię.
– Opinie o hotelowych restauracjach często są kontrowersyjne, ale do nas warto przyjść, bo korzystamy ze świeżych, bardzo dobrej jakości produktów. Porcje u nas nie są minimalistyczne, chociaż trzeba zamówić coś więcej niż przystawkę, żeby wrócić do domu najedzonym – tłumaczył nam Grzegorz Wiciak, szef kuchni w Andersii i jednocześnie wielbiciel włoskiego jedzenia i jazdy na snowboardzie.
Zapytaliśmy go o to, co będzie najmocniejszą stroną menu.
– Opóźnienie terminu imprezy wpłynie na pewno korzystnie na niektóre dania, bo będziemy mieli już do dyspozycji szalenie popularne w Wielkopolsce szparagi. Wiosenny bal może być więc wspaniałą ucztą dla podniebienia i dla tych, którzy preferują kuchnię wegańską, bo o nich też pomyśleliśmy tworząc kartę balowych dań – dodał szef kuchni.
Zwrócił on także uwagę na jeszcze jeden aspekt dłuższej wizyty w Andersii.
– Jeśli ktoś zdecyduje się u nas na nocleg, to na pewno z przyjemnością uda się na śniadanie. Mamy dla gości ponad 100 pozycji w szwedzkim stole, co jest z pewnością najbardziej rozbudowaną ofertą w Poznaniu – zakończył Grzegorz Wiciak.
Zaproszenia na bal można jeszcze rezerwować pod nr tel. 502 499 909. W trakcie imprezy, przy współpracy z poznańskim Caritasem, będzie przeprowadzona zbiórka pieniędzy na rzecz ukraińskich sportowców.
Menu na Enea Balu Sportowca
(wybrane pozycje)
1) krem szparagowy z grzankami
2) konfitowana noga z kaczki z pomarańczą
3) zrazy wieprzowe z boczkiem i ogórkiem kiszonym
4) filet z dorady z pomidorami i oliwkami
5) tatar wołowy z lardą (cienki plasterek włoskiej słoniny) 6) mięsa pieczone w galarecie
7) rostbef z mango i szparagami
8) szparagi zapiekane, bufet sałatkowy z bekonem
9) hummus z wędzoną papryką i warzywami
10) zasmażana młoda kapusta z boczkiem i koperkiem
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na Twitterze!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Dzieje się w Polsce i na świecie – czytaj na i.pl
Polecane oferty
kup teraz

SONY Xperia 5 IV 5G 8/128GB Czarny
xperia 5 iv ma moc i wydajność, których potrzebuje…
kup teraz

HUAWEI nova Y90 6/128GB Czarny
smartfon huawei nova y90 to smartfon, w którym tec…
kup teraz

POCO C40 3/32GB Żółty
Jeśli jesteś miłośnikiem informatyki i elektroniki…
kup teraz

POCO F4 6/128GB Zielony
Xiaomi Poco F4 5G Dual Sim 6GB RAM 128GB - Zielony…
kup teraz

Samsung Galaxy A14 SM-A145 4/64GB Jasnozielony
Smartfony Samsung A14 został zaprojektowany z myśl…
kup teraz

Samsung Galaxy A54 5G SM-A546 8/128GB Czarny
Samsung Galaxy A54 5G przyciąga uwagę bezpretensjo…
Magazyn GOL24 - Jacek Paszulewicz o Santosie - skrót