ZOBACZ TEŻ: Rozmowa z Hubertem Gonerą, organizatorem Cooking Session
Będzie można między innymi spróbować niesamowitych dań przygotowanych przez zdobywców tegorocznego Kulinarnego Pucharu Polski – Jakuba Walczaka i Tomasza Zdrenka z Restauracji Platinum. Czuwać nad wszystkim będzie ich szef i zarazem trener Dominik Brodziak, który sam zdobył Kulinarny Puchar Polski jako pierwszy w 2001 roku. Ich dania zaskakują nowoczesnością, sezonowością i niesamowitymi połączeniami smaków. W przygotowanych przez nich specjalnie z okazji Cooking Session daniach znajdą się m.in.: policzki wołowe, kurki, dynia i żurawina.
Impreza pod nazwą Poznań–Wielkopolska Cooking Session jest pierwszym wydarzeniem w projekcie Kolej na Wielkopolskie Smaki, promującym jakościowe kulinaria w Poznaniu i Wielkopolsce. Impreza jest dostępna dla każdego, wystarczy nabyć bilet, który w przedsprzedaży kosztuje symboliczne 20 złotych (www.kulinarnypoznan.pl/cookingsession), a w dniu imprezy będzie kosztował 30 zł. W ramach biletu mamy zagwarantowane skosztowanie dwóch wybranych dań przygotowanych przez autorskie restauracje.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?