Składniki na pomidorowy krem toskański:
- świeże pomidory (lub z puszki)
- bazylia,
- czosnek,
- cebula
- sól,
- pieprz do smaku
- włoszczyzna jak na bulion: marchew, pietruszka, seler, por
- gęsta, słodka śmietana
Przygotowanie:
Warzywa gotujemy jak na bulion. Cebulę i czosnek obrać, pokroić w drobną kostkę, zeszklić na oliwie, dodać do bulionu. Chwilkę pogotować.
Polecamy: Kulinarium, czyli przepisy i porady na GłosWielkopolski.pl
Dodać pomidory i bazylię. Pogotować kilka minut. Wszystko razem zmiksować na jednolitą, kremową masę. Dodać gęstą śmietankę, udekorować bazylią i pokrojoną w paseczki czerwoną papryką.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?