MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Krem toskański z pomidorów

ELKA
Toskański krem pomidorowy
Toskański krem pomidorowy
Prezentujemy przepisy Pawła Jabłońskiego, szefa kuchni restauracji Italia w hotelu Włoskim w Poznaniu. Oto pomidorowy krem toskański.

Składniki na pomidorowy krem toskański:

  • świeże pomidory (lub z puszki)
  • bazylia,
  • czosnek,
  • cebula
  • sól,
  • pieprz do smaku
  • włoszczyzna jak na bulion: marchew, pietruszka, seler, por
  • gęsta, słodka śmietana

Przygotowanie:
Warzywa gotujemy jak na bulion. Cebulę i czosnek obrać, pokroić w drobną kostkę, zeszklić na oliwie, dodać do bulionu. Chwilkę pogotować.

Polecamy: Kulinarium, czyli przepisy i porady na GłosWielkopolski.pl

Dodać pomidory i bazylię. Pogotować kilka minut. Wszystko razem zmiksować na jednolitą, kremową masę. Dodać gęstą śmietankę, udekorować bazylią i pokrojoną w paseczki czerwoną papryką.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski