Składniki:
4 filety śledziowe
cebula
jabłko
łyżka soku cytrynowego
250 ml śmietany
cukier puder
sól biały
pieprz
Polecamy: Kulinarium, czyli przepisy i porady na GłosWielkopolski.pl
Przygotowanie:
Wymieszać szklankę kwaśnej śmietany z drobno pokrojoną cebulą, startym na tarce o dużych otworach obranym ze skórki jabłkiem, łyżką soku cytrynowego, szczyptą soli, cukru pudru i pieprzu.
Filety zalać sosem śmietanowym i odstawić pod przykryciem na godzinę do lodówki.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?