Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Śledzie w śmietanie

Elżbieta Podolska
Śledź w śmietanie - prosty i pyszny
Śledź w śmietanie - prosty i pyszny Waldemar Wylegalski
Niech narody postronne znają, że Polacy nie kiepy i swą kuchnię mają, czyli czym Polska może się pochwalić w kuchni przed Europą.

Składniki:
4 filety śledziowe
cebula
jabłko
łyżka soku cytrynowego
250 ml śmietany
cukier puder
sól biały
pieprz

Polecamy: Kulinarium, czyli przepisy i porady na GłosWielkopolski.pl

Przygotowanie:
Wymieszać szklankę kwaśnej śmietany z drobno pokrojoną cebulą, startym na tarce o dużych otworach obranym ze skórki jabłkiem, łyżką soku cytrynowego, szczyptą soli, cukru pudru i pieprzu.

Filety zalać sosem śmietanowym i odstawić pod przykryciem na godzinę do lodówki.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski