Kurczak faszerowany kozim serem
Podpowiadamy jakie dania można wzbogacić serem i co zrobić, by ser nie zdominował potrawy. Na początek kurczak...
Truskawki z bitą śmietaną
Przepisy na letnie dania poleca nam szef kuchni restauracji w Hotelu Księcia Józefa Jacek Blicharski.
Orzeźwiający jogurt miętowy [PRZEPIS]
Co zrobić latem, by nie spędzić w kuchni połowy dnia? Przepisy poleca nam szef kuchni restauracji w Hotelu Księcia Józefa Jacek Blicharski.
Rukola z gorgonzolą po włosku
Po co latem stać godzinami w kuchni, skoro można wykorzystać lekkie dania? Przepisy poleca nam szef kuchni restauracji w Hotelu Księcia Józefa Jacek Blicharski.
Sorbet ze świeżych truskawek [PRZEPIS]
Jak sprawić, by w lecie nie stać przy garach? Przepisy poleca nam szef kuchni restauracji w Hotelu Księcia Józefa Jacek Blicharski.
Chłodnik w świeżej kalarepie
Letnie przepisy poleca nam szef kuchni restauracji w Hotelu Księcia Józefa Jacek Blicharski.
Sałatka z arbuza i fety
Letnie przepisy poleca nam szef kuchni restauracji w Hotelu Księcia Józefa Jacek Blicharski.
Lekkie letnie wariacje w kuchni
Wprawdzie ostatnio się ochłodziło, ale przecież upały wrócą. A wraz z nimi stracimy apetyt na gorące, tłuste mięsa w ciężkim sosie. Latem lepiej więc spróbować...
Sałatka z olejem arganowym
Arganowy smak uszlachetni smak nawet prostej sałatki
Carpaccio wołowe
Tu można wykorzystać olej arganowy. Polecamy!
Do czego nam służą oleje w kuchni
Słonecznikowy, rzepakowy, sojowy czy palmowy? Rodzajów olejów jest wiele. Który wybrać do czego? Podpowiadamy...
Najdroższy olej świata: Arganowy najcenniejszym
Bez nich życie smakosza traci sens. Sałatki nie smakują, chleb znowu staje się jedynie pieczywem. Olej, a w szczególności ten rzadki i cenny - arganowy, to...
Jak zaprawić szparagi w słoiku?
Szparagi najlepiej przygotowywać od razu w dniu zakupu. Wybieramy takie, które stoją w wodzie, nie mają popękanych końcówek i równe główki. Najgorsze są takie,...
Kiszone szparagi, czyli jak zachować ich smak na zimę
Gotowane, zapiekane, marynowane, nawet surowe - owszem, takie znamy. Ale kiszone? Właśnie kiszone szparagi serwuje swoim gościom Beata Walkowiak z Pakosławia,...
Zupa pieczarkowa. Zobacz prosty przepis!
Najprostsze dania do wykonania z wykorzystaniem pieczarek.
Tarta z pieczarkami i szynką
Przepisy na dania z wykorzystaniem pieczarek
Pieczarki grillowane
Polski grzyb, jadany najchętniej i najbardziej dostępny. Co można zrobić z pieczarkami?
Pieczarki faszerowane
Co można wyczarować z pieczarek - przepisy
Sałatka z surowych pieczarek
Pieczarkę Polacy lubią jeść i wykorzystują ją w kuchni. My dajemy jeszcze kilka rad
Drobiowe kieszonki nadziewane serem i pieczarkami
Kulinarne wariacje z pieczarką - czyli co zrobić z naszym ulubionym grzybem
Zapiekane brzoskwinie z lodami pistacjowymi
Co zjeść? Pyszności poleca Dominik Brodziak, szef kuchni restauracji w Platinum Palace Residence, jeden z najbardziej utytułowanych polskich kucharzy
Foie Gras z gruszkami i galaretką z Sangrii
Namawiamy do spróbowania przysmaków przygotowanych przez Dominika Brodziaka, który jest jednym z najbardziej utytułowanych szefów kuchni nie tylko w Poznaniu.
Popularne
Najnowsze firmy
Dodano 17 godzin temu w kategorii Pomoc drogowa
Dodano wczoraj w kategorii Geodeta
Dodano 3 dni temu w kategorii Maszyny przemysłowe
Dodano 4 dni temu w kategorii Skup złomu