Ketczup własnej roboty
Keczup własnej roboty doskonale nadaje się do domowych posiłku. Nie tylko do frytek!
Suszone pomidory zamykamy w słoikach!
Nie ma nic smaczniejszego, bardziej pachnącego i przyjemniejszego niż sięganie zimą po własnoręcznie zrobione zapasy. Odkręcamy wieczko słoika i w domu robi...
Miodowiec z polewą kakaową [PRZEPIS]
Tego placka w Turwi pieką również panowie. Miodowiec!
Sernik bez sera. Czy to możliwe? [PRZEPIS]
W Turwi znaleziono sposób na sernik w oszczędnej wersji. To sernik bez sera! Zobacz przepis.
Chlebek zwany "pychotka"
Jeden ze smakołyków wypiekanych w Turwi
Chłodnik z arbuza i pomarańczy
Tomasz Różański, szef kuchni IBB Andersia Hotel poleca paniom wyjątkowe dania.
Letnia sałatka z zielonymi szparagami [PRZEPIS]
Tomasz Różański, szef kuchni IBB Andersia Hotel poleca paniom wyjątkowe dania.
Lody zapiekane z owocami [PRZEPIS]
Tomasz Różański, szef kuchni IBB Andersia Hotel poleca paniom wyjątkowe dania
Palia alpejska, wyjątkowe danie dla każdej kobiety
Tomasz Różański, szef kuchni IBB Andersia Hotel poleca paniom wyjątkowe dania
Jedzenie smaczne, zwiewne, apetyczne
Kobieta to ma ciężkie życie... To truizm, ale jakże prawdziwy w odniesieniu do jedzenia. Już sięgam po kolejną porcję pyszności, kiedy rozlega się wewnętrzny...
Kremowa zupa z pietruszki [PRZEPIS]
Zaskakujący smak popularnego warzywa: pietruszka! Kremowa zupa z pietruszki - zobacz przepis!
Carpaccio wołowe [PRZEPIS]
Carpaccio wołowe z rukolą, marynowanymi grzybami i pomidorkami cherry
Tartaletki grzybowe
Pyszne, choć pracochłonne. Tartaletki grzybowe. Koniecznie spróbuj!
Tatar z łososia z sosem koperkowym [PRZEPIS]
Tatar z łososia z wątrobą dorszową i z sosem jogurtowo-koperkowym. Polecamy wszystkim miłośnikom tatarów.
Confit z kaczki owinięty papierem ryżowym
Kruchy confit z kaczki owinięty papierem ryżowym z przełamującym smak sosem śliwkowo-imbirowym.
Placuszki z zucchini z puszystym twarożkiem
Przystawka z sezonowych warzyw? Warte zainteresowania i... grzechu.
Przystawka to wcale nie gorsza siostra głównego dania!
Z żalem muszę się przyznać do tego, że wiele w życiu straciłam, czekając jedynie na dania główne, a lekceważąc przystawki. Tak było do tej pory, ale teraz będę...
Sushi, czyli smaczne kąski prosto z Japonii
Niektórzy mogą je jeść trzy raz dziennie, inni na sam dźwięk nazwy odwracają ze zgrozą głowę i nie przemawia do nich, że to jedna z najzdrowszych potraw na...
Sushi własnej roboty smakuje podwójnie
Patryk Jerzykowski, sushi master z restauracji Goko zdradza tajniki sushi.
Sprzet AGD... sprzed 100 lat
Wiele współczesnych sprzętów gospodarstwa domowego ma swoje prototypy, które powstały sto lat temu, a nawet dawniej . O tym jak wyglądały i jak działały, pisze...
Przecier pomidorowy z przyprawami
Bardziej zdecydowany w smaku. Pomidor staje się taki z przyprawami.
Pigwa - doskonała do herbaty
Lepsza od cytryny. Jak ją przygotować, żeby nadawała się do herbaty? Podpowiadamy!
Popularne
Najnowsze firmy
Dodano 5 godzin temu w kategorii Pomoc drogowa
Dodano wczoraj w kategorii Geodeta
Dodano 3 dni temu w kategorii Maszyny przemysłowe
Dodano 4 dni temu w kategorii Skup złomu