Tatar z łososia z sosem koperkowym [PRZEPIS]
Tatar z łososia z wątrobą dorszową i z sosem jogurtowo-koperkowym. Polecamy wszystkim miłośnikom tatarów.
Confit z kaczki owinięty papierem ryżowym
Kruchy confit z kaczki owinięty papierem ryżowym z przełamującym smak sosem śliwkowo-imbirowym.
Sushi własnej roboty smakuje podwójnie
Patryk Jerzykowski, sushi master z restauracji Goko zdradza tajniki sushi.
Kuchnia chińska: Pali ogniem, uspokaja miodem
Kuchnia chińska to najpopularniejsza kuchnia na świecie. Znawcy twierdzą, że jest też najbardziej różnorodna i najciekawsza smakowo. Aby ją dobrze przygotować,...
Bigos jutrosiński z Shii-take
- Shii-take są delikatnym, bardzo smacznym grzybem. W kuchni można z nimi robić praktycznie wszystko. Nadają się do marynowania, smażenia, duszenia i gotowania....
Sałatka z olejem arganowym
Arganowy smak uszlachetni smak nawet prostej sałatki
Carpaccio wołowe
Tu można wykorzystać olej arganowy. Polecamy!
Tarta z pieczarkami i szynką
Przepisy na dania z wykorzystaniem pieczarek
Pieczarki grillowane
Polski grzyb, jadany najchętniej i najbardziej dostępny. Co można zrobić z pieczarkami?
Kałamarniczki z gorącą sałatką z soczewicy
Do potraw z tzw. kuchni haute cuisine namawia Dominik Brodziak, szef kuchni restauracji w Platinum Palace Residence, jeden z najbardziej utytułowanych polskich...
Polędwica z dorsza w aromatycznym sosie z warzywami i szafranem
Sekret znakomicie przygotowanego mięsa tkwi w wolnym pieczeniu w niskich temperaturach. Przedstawiamy przepisy Dominika Brodziaka. Polędwica z dorsza jest godna...
Roladki z łososia wędzonego z sosem musztardowo-miodowym
Ireneusz Ptak z Restauracji de Roma Hotelu Rzymskiego w Poznaniu radzi, co zrobić ze szparagami
Szparagi zapiekane z żółtym serem
Przepisy Ireneusza Ptaka z Restauracji de Roma w Poznaniu
Parująca i smakowita, czyli kuchnia kresowa
To kuchnia, której nie mogę się oprzeć. Pierogi, cepeliny, kartacze, no i kluski, i do tego jeszcze solianka. Na samą myśl ślinka cieknie.
Kuchnia św. Walentego z afrodyzjakiem w tle
14 lutego kto żyw stara się wyznać miłość, odkurzyć uczucia, a przesyłając walentynkę, platonicznej namiętności nadać realny kształt. W tym dniu ważna jest...
Lasagne, czyli makaron w okowach dwóch sosów
To kulinarny przysmak najpopularniejszego kota świata, czyli Garfielda, ale przecież nie tylko - uwielbiają ją wszystkie łasuchy świata. Lasagne, potrawa,...
Żurawina w kuchni, czyli jak pokochać Amerykankę?
Żurawina w Polsce jest mało znana i doceniana. Do tej pory przede wszystkim ceniliśmy żurawinę za jej walory zdrowotne. Podobno codzienne zjedzenie choćby...
Toskańska kuchnia może się stać przebojem
Polacy uwielbiają Włochy, a szczególnie magiczną krainę, jaką jest Toskania. Dlaczego więc w karnawale nie urządzić imprezy tematycznej z włoskimi strojami...
Smaki Japonii: Tradycyjne sushi w Poznaniu
Niewiele wiemy o tym kraju, mentalności jego mieszkańców, religii, ale też o kuchni. Okazuje się, że Japonia to nie tylko surowa ryba i wodorosty. Na stoły...
Potrawy meksykańskie: Jedzenie to fiesta
Życie jest zabawą - twierdzą Meksykanie i czerpią z niego całymi garściami. Ale nie ma dobrej zabawy bez dobrego jedzenia. Potrawy meksykańskie poleca Elżbieta...
Kuchnia żydowska: Koszernie i na słodko
Tova Aran-Friedman, autorka książki "Kuchnia żydowska", opowiadała w Gnieźnie o tajnikach koszernej kuchni. O tradycyjnych żydowskich potrawach pisze Iza...
Jak zrobić sushi, czyli smakołyki z surową rybą
O tym, że Japończycy wiedzą, co robią, jedząc surowe mięso z ryżem i być może właśnie dzięki sushi są najdłużej żyjącym społeczeństwem na Ziemi, pisze Elżbieta...
Popularne
Najnowsze firmy
Dodano 2 dni temu w kategorii Doradztwo finansowe
Dodano 3 dni temu w kategorii Ogrody
Dodano 6 dni temu w kategorii Agencja nieruchomości
Dodano 6 dni temu w kategorii Wizażysta