Sok z malin na zimę
Do zimowej herbaty sok malinowy będzie doskonały. Zwłaszcza zimą, kiedy zwykła herbata nie rozgrzewa.
Buraczki na zimę, czyli zamykamy w słoiku
Co zrobić, żeby nawet zimą móc się cieszyć smakiem buraków? Wystarczy zamknąć je w słoiku! Dzisiaj podpowiadamy, jak to zrobić.
Przecier pomidorowy na pomidorówkę
Na zimową zupę pomidorową... idealny! I swój, a więc z pewnych i pożądanych przez nas składników.
Nalewka ze śliwek węgierek
Nalewka ze śliwek. Warto wykorzystać sezonowe owoce, aby później cieszyć się ich smakiem w zimowe wieczory.
Domowe przetwory z warzyw na zimę - nie ma nic lepszego [ZDJĘCIA]
Mimo że wielu już odtrąbiło koniec zaprawiania do słoików owoców i warzyw, to tradycja przetworów na zimę w Wielkopolsce nadal trzyma się mocno. Mało tego....
Kuchnia chińska: Pali ogniem, uspokaja miodem
Kuchnia chińska to najpopularniejsza kuchnia na świecie. Znawcy twierdzą, że jest też najbardziej różnorodna i najciekawsza smakowo. Aby ją dobrze przygotować,...
Szpinak, bób i fasolka, czyli... zielono mi
Nieco zapomniane, czasem nawet pogardzane. Teraz wracają na nasze stoły. Zagraj z bandą trojga w zielone i zaplanuj menu z bobem, zieloną fasolką i szpinakiem.
Szybkie ciasto z wiśniami
Co może być lepszego latem niż ciasto z sezonowymi owocami? Tylko... dwa ciasta z sezonowymi owocami. Na przykład - szybkie ciasto z wiśniami
Ciasto z jagodami. Wykorzystaj sezonowe owoce [PRZEPIS]
Póki są, warto z nich korzystać - owoce sezonowe. Spróbujmy upiec ciasto z jagodami.
Tarteletki z budyniem waniliowym, makiem i żurawinami [PRZEPIS]
Co zrobić, żeby nauczyć się piec? Po prostu piec i jeszcze raz piec... Tartaletki są trudne, ale za to jakie satysfakcjonujące...
Placek z rabarbarem [PRZEPIS]
Trochę zapomniany w dzisiejszej kuchni rabarbar ostatnio święci triumfy. Warto spróbować choćby placka z rabarbarem
Polskie dania na polską prezydencję w Unii Europejskiej
1 lipca zaczęliśmy prezydencję w Unii Europejskiej. To świetna okazja nie tylko do pokazania uroków Polski, naszej kultury, nauki, ale także kuchni. A mamy...
Pierogi z mięsem doskonałe nie tylko do barszczu
Do barszczyku, z cebulką, ze słoninką - ślinka cieknie na samą myśl o pierożkach z mięsem.
Przepis na kaczkę pieczoną z jabłkami
Niech narody postronne znają, że Polacy nie kiepy i swą kuchnię mają, czyli czym Polska może się pochwalić w kuchni przed Europą. Zobacz przepis na kaczkę...
Śledzie w śmietanie
Niech narody postronne znają, że Polacy nie kiepy i swą kuchnię mają, czyli czym Polska może się pochwalić w kuchni przed Europą.
Shii-take: Grzyb afrodyzjak z polskiej hodowli
Na Dalekim Wschodzie uważają, że ich spożywanie wzmacnia ciało i ducha. W Stanach i Kanadzie najchętniej jedzą je grillowane, w Rosji na surowo. O shii - take,...
Bigos jutrosiński z Shii-take
- Shii-take są delikatnym, bardzo smacznym grzybem. W kuchni można z nimi robić praktycznie wszystko. Nadają się do marynowania, smażenia, duszenia i gotowania....
Strogonow jutrosiński, czyli z grzybami shii-take
Shii-take są delikatnym, bardzo smacznym grzybem. W kuchni można z nimi robić praktycznie wszystko. Nadają się do marynowania, smażenia, duszenia i gotowania....
Kotlety z sera żółtego
Danie proste, z potężną liczbą kalorii i... pyszne. Czyli kotlety z żółtego sera.
Historia sera. Od pradziejów po dzisiejsze czasy [ZDJĘCIA]
Początki produkcji sera są ściśle związane z udomowieniem i hodowlą zwierząt. Najstarszymi gatunkami, które udomowiono były woły, owce i kozy. Prawdopodobnie...
Tiramisu, czyli słodka przyjemność [PRZEPIS]
Kawowy, delikatny, słodko-gorzki. Tak można sobie wyobrazić tiramisu - deser z serem, który podbił świat.
Kurczak faszerowany kozim serem
Podpowiadamy jakie dania można wzbogacić serem i co zrobić, by ser nie zdominował potrawy. Na początek kurczak...
Popularne
Najnowsze firmy
Dodano 22 godziny temu w kategorii Geodeta
Dodano 2 dni temu w kategorii Maszyny przemysłowe
Dodano 3 dni temu w kategorii Skup złomu
Dodano 4 dni temu w kategorii Agencje reklamowe