Bataty pieczone z masłem i czosnkiem. Zobacz przepis
Bataty, czyli słodkie ziemniaki, można gotować jak na słodko tak i na słono. Proponujemy przepis na bataty z masłem i czosnkiem.
Dyniowa zupa z kaparami i płatkami chili
Poza sprawdzonymi daniami na zimno, które nasycą naszych gości podczas imprezy nie możemy zapomnieć o ciepłym posiłku. Powinniśmy zadbać aby nasi goście...
Dyniowa zapiekanka
Na jesienny obiad proponujemy prostą i smakowitą zapiekankę z dyni i żółtego sera.
Tagiatelle z boczkiem i borowikami
Borowiki to niezwykle popularne grzyby. Można je suszyć, dusić, marynować i mrozić. Doskonale nadają się do zup, sosów, makaronów oraz wszelkiego rodzaju...
Kaczka po Wielkopolsku
Oto przepis szefa kuchni poznańskiej restauracji Elite Tomasza Szukały.
Modra kapusta zasmażana
Przedstawiamy przepis szefa kuchni poznańskiej restauracji Elite na dodatek do dań podawanych tradycyjnie w Wielkopolsce.
Tradycyjna gęsina
Szef kuchni Elite, Tomasz Szukała, proponuje gęś na jesienny obiad.
Szagówki poznańskie
Szef kuchni poznańskiej restauracji Elite proponuje tradycyjny dodatek do mięsnych dań.
Sałatka z makaronem i brokułem
Sałatki makaronowe są idealną przekąską na ciepło i na zimno. Można też je serwować jako lekkie dania obiadowe.
Fusilli ze szparagami
Trochę lata w chłodny dzień? Nic prostszego. Wystarczy, że na drugie śniadanie w pracy zjemy pyszną i pożywną sałatkę „Fusilli ze szparagami”.
Zupa z dyni z serkiem topionym i imbirem
Na rozgrzewkę po jesiennym chłodzie wystarczy porcja smacznej i pożywnej zupy, która natychmiast poprawi nastrój. Przygotowując ją najlepiej sięgnąć po sezonowe...
Piotrosz z warzywami na musie z rukoli
Piotrosz to ryba, której mięso jest białe i chude. Zwiera mniej niż 1 procent tłuszczu. Filety z piotrosza można piec, gotować, smażyć w ulubionej panierce....
Krem z groszku cukrowego
Zielony krem z groszku cukrowego świetnie nadaje się na jesienne chłody. Jest pożywny i szybki w przygotowaniu. Sprawdź przepis Pawła Jabłońskiego, szefa kuchni...
Pomysł na obiad: Pierogi z ziemniakami i cebulą po ukraińsku
Będąc na ukraińskiej wsi, dobrze zastanów się, zanim powiesz, ile pierogów chcesz zjeść. Niektóre gospodynie robią je tak duże, że po zjedzeniu dwóch już...
Pachnąca latem zupa z ogródka
Lato rozpieszcza nas bogactwem słońca i witamin. Wystarczy kupić świeże warzywa i ugotować z nich pyszną zupę. Prezentujemy nietuzinkową wersję popularnej zupy...
Pierogi z kapustą i mięsem
Ile gospodyń, tyle pewnie sposobów gotowania pierogów. Na pewno różnią się farszem, ale i na ciasto każda ma swój patent. Dziś pierogi z kapusta i mięsem,...
Klopsiki w sosie koperkowym
Z prostego mielonego możemy zrobić naprawdę wiele atrakcyjnych dań. U mnie w domu szczególnym powodzeniem cieszą się wszelkie wariacje na temat klopsików. Dziś...
Ukraiński kulisz domowy
Sposób przygotowania kuliszu w domu różni się od tego, który przyrządza się na świeżym powietrzu - w jednym dużym kotle....
Kotlety z grzybami
Gdy znudzą się naszym bliskim zwykłe kotlety, zaproponujmy im obiad z niespodzianką. A konkretniej mówiąc kotlety z mięsno-grzybowym farszem.
Kulisz kozacki
Na świeżym powietrzu można nie tylko grillować. Ukraińscy kozacy często gotowali kulisz, który miał dać im siłę do walki. W ogromnym kotle nad paleniskiem...
Jarzynowe ratatuj
Ratatuj to danie z warzyw, które za każdym razem możemy przygotować inaczej. Dodać do niej różne składniki lub fantazyjnie je pokroić.
Pampuszki z czosnkiem
Pampuszki to tradycyjny ukraiński dodatek do barszczu.
Popularne
Najnowsze firmy
Dodano 8 godzin temu w kategorii Doradztwo finansowe
Dodano wczoraj w kategorii Ogrody
Dodano 4 dni temu w kategorii Agencja nieruchomości
Dodano 4 dni temu w kategorii Wizażysta