Confit z dzikiej kaczki z duszonymi gruszkami i sosem calvados
Do spróbowania potraw kuchni haute cuisine namawia Dominik Brodziak, szef kuchni restauracji w Platinum Palace Residence.
Polędwiczka ze szparagami
Ireneusza Ptaka przepisy na dania ze szparagami.
Szparagi zapiekane z serem
Przepisy Ireneusza Ptaka z Restauracji de Roma w Poznaniu.
Szparagi zapiekane pod beszamelem
Ireneusz Ptak z Restauracji de Roma Hotelu Rzymskiego zdradził nam kilka przepisów na szparagi
Bliny, kluski, cepeliny, czyli przepisy kuchni kresowej
To kuchnia, której nie mogę się oprzeć. Pierogi, cepeliny, kartacze, no i kluski, i do tego jeszcze solianka. Na samą myśl ślinka cieknie. Z czego słynie...
Gęsina: Zakochali się w niej smakosze z całej Europy
To jeszcze do niedawna było tylko puste powiedzenie. Nadal w wielu domach panuje przekonanie, że gęś to bardzo tłuste mięso, ciężkostrawne. Smakosze z całej...
Kuchnia polska: Nie musi być ciężka, monotonna i tłusta
Tłusta, ciężka i monotonna - takie opinie o polskiej kuchni kształtowały się nie tylko w Polakach przez lata. Zawsze jednak "Kuchnia polska" była podstawą...
Co zrobić na niedzielny obiad? Podpowiadamy!
Teraz rzadko kto tak bardzo kultywuje uroczyste jedzenie niedzielnego obiadu. Często zabiegani, także w weekendy, nie mamy czasu na odpoczynek i spędzenie czasu...
Suszone, jako dodatek, na zupę czy sos. Co można zrobić z pomidorów?
Addio pomidory, addio ulubione. Słoneczka zachodzące za mój zimowy stół - tak ze łzami w oczach śpiewał przed laty Wiesław Michnikowski. Teraz, na szczęście, z...
Kuchnia hiszpańska: Różnorodna jak sam kraj
Kuchnia hiszpańska jest tak różnorodna jak sam kraj. Są tu ślady innych kuchni, np. arabskich, afrykańskich i śródziemnomorskich. Ale nam przede wszystkim...
Na obiad: Stek - danie prawdziwego mężczyzny
Jeśli potomek amerykańskich kowboi czy argentyńskich poganiaczy bydła ma ochotę na prawdziwy posiłek, sięgnie zawsze po stek wołowy - przekonuje Elżbieta...
Pieczarki w kuchni: Smaczne same w sobie
Pieczarki hodowlane to ciekawa propozycja na letnie dni, ponieważ są łatwe i szybkie w obróbce, pozwalają na oszczędność czasu przy przyrządzaniu potraw, bo...
Jacek Blicharski: Najlepszą przyprawą jest słońce
Pierwsze skojarzenie z najlepszą kuchnią? Oczywiście Francja. Na pytanie, gdzie są najlepsze restauracje, kucharze, dania - większość odpowie, że właśnie w tym...
Chłodnik, mus owocowy, łosoś, czyli menu na upalne dni
Za oknem leje się żar z nieba i chętniej myślimy o lodach, zimnych napojach niż o zjedzeniu obiadu. Żołądki zdecydowanie odmawiają przyjmowania pokarmu, ale...
Sałatki, desery, mięsa: Kolorowe wariacje warzywno-owocowe
Lekko i smakowicie, czyli wiosenna kuchnia dla każdego. Pachnące sałatki, przepisy na lekkie mięsa i cudowne desery z owoców, na które czekaliśmy przez wiele...
Szparagi! Zdrowe, niskokaloryczne i... pyszne
Są pyszne, zdrowe i niskokaloryczne, bo 100 gramów to zaledwie 18 kalorii. Wielkopolanie nie mogą obejść się bez nich. Symbolem regionu mogłaby być pyra i ON,...
Pierogi z kaszanką, miętą czy kaszą? Poznaj przepisy
Mogą być z mięsem, kapustą, grzybami, serem, ziemniakami, miętą i owocami. Podawane na ostro i słodko. Mogą być daniem głównym albo jedynie dodatkiem. Co...
Potrawy na zimę: Rozgrzewający żurek i zupa jarzynowa [PRZEPISY]
Zimowa kuchnia wcale nie musi być tłusta i ciężka. Powinniśmy jadać dużo warzyw i zup, które nas rozgrzeją. Imbir, malina, cebula, czosnek mogą wspomóc nas w...
Popularne
Najnowsze firmy
Dodano 7 godzin temu w kategorii Doradztwo finansowe
Dodano wczoraj w kategorii Ogrody
Dodano 4 dni temu w kategorii Agencja nieruchomości
Dodano 4 dni temu w kategorii Wizażysta